Sweden Offroad TourBilder från 25 års jubileumet av SOT 2020 4-19 Juli, Sveriges största Offroadäventyr med start i Skåne och målgång i Stockholm. Utav årets 15 dagar deltog vi på 11. Nästa år siktar vi på alla!

Hästveda - Sågbacken


2020-07-04


Härligt stort område med fler slingrande skogsspår än vad man hinner med. De svårare partierna är markerade med varningsband i banan.

Efter mycket regn intill tourens start och även växlande regn under dagen bjöd lerhålen på bra utmaningar och många deltagare fick skäl nog att dra fram vinshen.

Karlshamn - Paradiset


2020-07-05


Bara att vara i Paradiset är en upplevelse i sig med den otroligt vackra naturen. Det var nyregnat från kvällen innan och magiskt på sättet som det bara kan vara i en bokskog.

Terrängen bjöd på ett par surhål, klättring upp för steniga backar och blanka klipphällar. Enbart körning i spår.

Kristianstad - Vånga


2020-07-06


Sandgropen i Vånga brukar även kallas för bomullsbanan, med körning i sandspår upp och ner för branta sluttningar finns det nämligen inte mycket att slå sönder fordonet på. 

Områden är ett utav de mindre på touren, men sanden och höjden på backarna är något utöver det vanliga! En favorit för de med ATV!

Hässleholm - Mölleröd


2020-07-07


Väl utnyttjad yta med flera tuffare partier. som påminner om att det tidigare varit ett militärövningsomrråde.. Bitvis är det fulltproppat av knepigt placerade stenar så den kloka fick verkligen tänkta efter före om de inte skyddat känsliga delar under fordonet.

Osby - Offroadbanan


2020-07-08


På denna banan finns det gott om utmärkta spår lämpliga för nybörjare, står man utan egen bil kan man även kan hyra sig en Jeep och köra.

Området har dock flera dimensioner och bjuder på körning för alla nivåer. Surhålen torkar aldrig ut och ertt av dem sägs tom vara för djupt att ta sig igenom, men det hindrar inget från att försöka!

Värnamo - Ulås


2020-07-09


Nyligen skördad skog bjöd på bra utsikt från klubbstugan i mittpunkten på banan som skapar en bra atmosfär för besökare. Terrägen inkluderar i övrigt en byggd teknikbana, ett flertal inbjudande lerhål och terräng både i mogen skog och slye.

Oskarshamn - Greppek


2020-07-10


Stort område som kan underhålla i många timmar! Backen är i huvudsak en klippgrund och håller en ganska tuff nivå, bjuder på många klättringsmöjligheter och förrädiska surhål.

Söderköping - Olerum


2020-07-11


Riktigt inbjudande bana för nya besökare, snyggt uppmärkta i färg efter nivå och en karta i klubbhuset visar vad som finns att vänta. Terrängen bjöd på allt från blålera, stenåpartier och kala klippor i en djup skogsmiljö. Denna dagen var välförtjänt den mest besökta på touren!

Uppsala - Rörken


2020-07-17


Ännu ett stort härligt område med växlande terräng där omvärlden glöms bort efter första granen är rundad. Det finns klippor för klättring, sumpmark med slimegrönt täcke av aljer, och flera stigar att bara följa med och se vart de tar en.

Stockholm - Botkyrka

2020-07-18


Riktigt trevligt område både för publik och förare, finns gott om utmanande branter för den vågade och överlag är det mycket klättring som gäller på bergsmark. Blir mycket action och åka av! Finns även några vattenhål insprängda i berget och i skogspartierna. 

Strängnäs - Sandlycke

2020-07-19


Området defineras av den långa kraftledningsgatan som i år var ganska igenväxt men torr och därmed relativt lättframkomlig, skogsslingorna är i det stora väldigt snälla viljet bjuder in många standardbilar till körning. Men det finns en twist, den tuffaste leran på hela touren fanns här i den så kallade björksumpmarken, den ska man inte ge sig in i utan att ha båda en och två vinchar stand by!